5 dingen waar je ook over kunt onderhandelen

Bij de onderhandelingen voor een nieuwe baan denk je vaak aan geld, toch? Dit is niet handig, want waarde kun je niet alleen in geld uitdrukken! Je kunt namelijk over nog veel meer zaken onderhandelen. Mocht jouw toekomstige werkgever bijvoorbeeld niet een hoger salaris willen betalen, denk dan eens aan onderstaande zaken waar je over kunt (en eigenlijk zou moeten) onderhandelen.

Vakantiedagen

Een werkgever laat het altijd klinken alsof dit een vaststaand gegeven is, maar je kunt hier zeker over onderhandelen! Bepaal van tevoren hoeveel vakantiedagen jij zou willen en neem dit mee in je onderhandeling.

Flexibel werken

Tegenwoordig is dit niet meer vreemd. Misschien vind jij het fijn om een dag vanuit huis te werken of wil jij om 8 uur beginnen zodat je eerder klaar bent. Bespreek dit met je werkgever!

Auto (of fiets) van de zaak

Dat je een laptop tot je beschikking krijgt is vaak normaal, maar wat dacht je van een auto of fiets van de zaak. Moet jij ver rijden voor je werk? Informeer naar de mogelijkheden voor een leaseauto. Woon jij wat dichterbij? Dan is een fiets misschien een goede optie om naar te informeren, denk bijvoorbeeld aan een fietsplan.

Opleidingen en cursussen

Het is goed om te weten wat het bedrijf doet in bijscholing en het volgen van cursussen. Wil jij meer leren over Project Management, Sales, Onderhandelstrategieen Social Media etc. zodat jij dit beter kunt inzetten voor je werkgever? Informeer naar het opleidingsbudget en mogelijkheden van bijscholing binnen het bedrijf.

Dertiende maand

Krijg je niet het salaris dat je in gedachten had, dan is het een idee om  bijvoorbeeld te onderhandelen over een dertiende maand. Een dertiende maand wordt ook wel een eindejaar bonus genoemd en krijg je dus in december. Hoe lekker zou het zijn om een extra bedrag op je rekening te krijgen aan het einde van het jaar?! Zeker bespreken dus.

Heb jij er weleens aan gedacht om hierover te onderhandelen? Of onderhandel jij over andere dingen? Laat het weten in de comments.