Waarde toevoegen en impact maken

Hi, ik ben Merel

Al van jongs af aan wil ik de wereld een beetje mooier maken. Waarde toevoegen, impact maken. Iets doen wat ertoe doet. Ook als klein meisje streed ik al voor gelijke rechten. Zo ging ik op 7-jarig leeftijd de deuren af en verzamelde honderden handtekeningen tegen stierengevechten.

Op school kwam ik op voor kinderen die werden gepest. En bij mijn eerste bijbaantje onderhandelde ik al fors over mijn loon. Dat onderhandelen zat er dus al vroeg in. Ik wist wat ik waard was en zag daardoor kansen. Het was dan ook geen verrassing dat ik besloot om Rechten te studeren. 

Werken aan miljoenendeals

Van hoofd naar hart

Na mijn studie lag de wereld aan mijn voeten. Ik startte bij een advocatenkantoor en kreeg een jaar later een aanbod bij een consultancy bedrijf in Canada. Na een flinke onderhandeling besloot ik de sprong te wagen. Maar na 4 mooie jaren, voelde die corporate mannenwereld ineens verstikkend aan.

Ik werkte aan miljoenendeals voor banken en dacht: ‘waar is dat kleine meisje gebleven, dat altijd zo streed voor gelijke rechten?’ Alles in mijn lichaam riep: ‘stop ermee.’ Dus ik besloot mijn hart te volgen. Ik zegde mijn baan op, verbrak mijn relatie en vertrok voor een jaar naar Bali. Alles anders!

Onderhandel- en Transformatiecoach | Merel van der Wouden

het leven kan leiden waar ze altijd al van droomde

Ik besloot mijn missie te leven

Ik wilde terug naar de oorsprong van mijn bestaan. Naar de missie die ik van jongs af aan al zo sterk voelde: gelijke kansen en rechtvaardigheid. Staan voor waar ik in geloof. Ondertussen leeft de loonkloof nog altijd voort, maar ik voel dat de wereld hunkert naar tegengeluid. In 2018 richtte ik Blackbird Negotiations op en sindsdien help ik vrouwen succesvol onderhandelen en verdienen wat ze waard zijn. Maar daar hield mijn missie niet op.

Ik merkte dat veel vrouwen niet het leven leiden dat ze echt willen. Uit angst voor meningen van anderen, falen, onzekerheid of het onbekende. Uit ervaring weet ik dat elke vrouw het leven leiden waar ze altijd al van droomde. Vanuit die gedachte creëerde ik The Transformation Nest.

Wil je mij beter leren kennen? Ik werd onlangs geïnterviewd door Sanny Verhoeven van Sanny Zoekt Geluk. 

‘What if I fall? Oh, but darling what if you fly?’

Erin Hanson